Tips Gembira Di Pagi Hari

Salam!

Kali ini saya tak nak tulis panjang-panjang. Nak bagi tips gembira setiap hari. Kita mula dengan pagi. Yelah, pagi ialah permulaan hari dan mood kita pada waktu pagi lah yang akan beri kesan kepada kehidupan kita sepanjang hari tu. Contoh kalau kita bangun dengan stress sebab tak cukup tidur, mesti kita rasa nak marah orang je sampai ke malam.

Tips 1
Bangun awal
Bangun awal boleh mengelakkan kita jadi kelam-kabut nak bersiap. Kita ada lebih masa dan lebih rileks. Untuk bangun awal, kena lah tidur awal ye dak? Jam 10 atau 11 malam tu dah elok dah kalau nak tidur. Dan pastikan anda tidur [ada waktu yang sama setiap malam, barulah boleh bangun awal setiap pagi.


Tips 2
Buang air besar
Ini serius. Kalau kita buang air besar setiap pagi kan kita akan rasa selesa? Toksin keluar dan badan kita jadi lebih ringan. Untuk orang yang selalu sembelit tu, buatlah sesuatu untuk atasi sembelit ya? Contohnya dengan minum 2 gelas air selepas bangun tidur.

Tips 3
Bersenam
Buat senaman regangan yang ringkas, jogging, skipping atau tai chi. Bersenam akan menambah oksigen dalam badan kita supaya kita jadi lebih segar. Ini juga boleh membantu mengatasi sembelit!

Tips 4
Solat dan membaca Al-Quran
Solat melatih kita fokus untuk mencapai ketenangan. Bacaan Al-Quran pula ialah satu bonus kerana getaran bacaannya meningkatkan aura positif diri kita.

Macam mana? Senang tak untuk kita amalkan setiap hari? :D

Oh jangan lupa komen dengan berikan nama dan email address untuk join QQ GIVEAWAY #2. Hadiah bernilai RM52 akan diberikan kepada siapa yang bertuah!


No comments: